viernes, 29 de enero de 2010

Club de lectura en el Ateneo Colón

Hace varios días, en la Copa Catalana, el MC colonero Jordi Moreno me comentó que en el Ateneo Colón han organizado un club de lectura en el que se reúnen personas de la sección de ajedrez con otras que no mueven piezas para simultanear la lectura de determinados libros que luego de debaten en grupo.
Más allá del enriquecimiento cultural que siempre supone leer, es una alegría ver que el Colón multiplica sus secciones. En el pasado ya habían compaginado secciones de excursionismo, majorets... pero con la llegada de la televisión todo se fue al traste y solamente pervivieron el ajedrez y el baile de ancianos. Con este club de lectura, el Ateneo recupera su espíritu de "ateneo", es decir, el cultivo de las ciencias y las artes más allá del simple entretenimiento. ¡Felicidades Ateneo Colón!

5 comentarios:

Jordi Sabater dijo...

Felicidades Colón. Ahora a cuidar el ajedrez para no perderlo, por favor.

Anónimo dijo...

Joan, moltes gràcies per el post.

La primera lectura va ser sobre en George Orwell i el seu 1984.

La segona serà durant aquest febrer, Asuntos propios d´en José Morella, tenim la sort que en José participa del club de lectura i, per tant, ens fa molta il.lusió poder llegir una de les seves novel.les. La podeu trobar, per exemple, a l´FNAC editorial Anagrama o també a una llibreria del Carrer Buenos Aires.
Tenim un blog del club de lectura per si el voleu visitar
http://clubdelecturacolon.wordpress.com/
Molta sort demà!
Jordi Moreno

Unknown dijo...

1984 és un llibre que en el seu moment em va agradar molt. Encara recordo quan Orwell planteja que potser en el futur el llenguatge s'empobrirà expressament, amb la Novoparla, per empobrir el pensament de la gent...
La Granja dels Animals, o algo així, també d'Orwell em va agradar moltíssim.
Sort amb el club de lectura!

Ricard dijo...

Hola¡

Jo vaig fer ciències, però "Rebelion en la Granja" va ser un llibre escrit per George Orwell per atacar ferotgement Stalin, aliat dels britànics a la Segona Guerra Mundial.

Algún dia espero que nosaltres també farem alguna cosa més que escacs, però cal espai físic i gent interesada. De moment he regalat 60 llibres a l'entitat, alguns d'escacs, donat que ara tenim unes estanteries noves.

Ll.

Unknown dijo...

De fet, "Rebelión en la granja" és una al·legoria de la revolució soviètica on la rebelió dels animals (el poble rus) encapçalada pel cavall (Trotski) acaba pervertida pels porcs com Napoleó (versió porcina d'Stalin).
El tema de les seccions no escaquístiques em sembla bé per l'Ateneu pq és una entitat més àmplia que un club d'escacs. Pel que fa al Sant Martí penso que aquest no és el seu cas i que, en cas de fer-ho, seria un replantejament diferent del que fins ara ha estat. El dia que el local ho permeti en podrem parlar...